Wat kost een trimbehandeling?

 

Natuurlijk snap ik het dat u de prijs van het trimmen van uw hond graag wil weten voor u een afspraak maakt, maar de als het gaat om een professionele en liefdevolle behandeling zou dit niet het belangrijkste moeten zijn. U laat tenslotte uw kinderen toch ook niet bij de eerste de beste achter? Ik wil u daarom vragen om onderstaande aandachtig te lezen. Is de prijs het enige waarin u geïnteresseerd bent, dan bent u bij mij niet aan het juiste adres.

 

Ik ben begaan met welzijn van het door u aan mij vertrouwde huisdier en behandel hem of haar zonder onnodige stress.  Elk dier is uniek en ik zal uw huisdier de behandeling geven die ik geschikt acht voor hem of haar, daarbij rekening houdend met onder andere de rasstandaard, uw persoonlijke wensen, de algehele conditie en de omstandigheden waarin hij of zij leeft.

 

 

Een professionele trimster, of deze nu gevestigd is in een bedrijfspand of aan huis of een mobiele trimsalon of bij u aan huis komt, heeft al heel wat investeringskosten gemaakt voor ze haar diensten aanbiedt. Allereerst is dit een vakopleiding van gemiddeld anderhalf tot twee jaar waarin er naast de praktische vaardigheden ook veel theoretische kennis over bijvoorbeeld de anatomie, fysiologie, gedrag en voeding, wordt verworven . Dan is er nog een hele lijst met materialen, gereedschappen en benodigdheden die aangeschaft moeten worden die zorgen voor een professioneel eindresultaat, maar tevens veilig zijn voor uw huisdier. Naast een eventuele verbouwing, is onderstaande lijst een kleine indicatie van de eenmalige, maar ook maandelijkse kosten:

 

·         Gas, water en licht

·         Huur

·         Shampoo en andere producten

·         Reiniging en desinfectie

·         Tondeuse en scheerkoppen

·         Scharen

·         Kammen en borstels

·         Waterblazer en föhn

·         Bad

·         Trimtafel

·         Bijscholing

·         Lidmaatschap brancheorganisatie

·         Vakbladen

·         Verzekeringen

 

Dus misschien ben ik niet de goedkoopste, maar ik ben het geld meer dan waard! Helemaal als u beseft dat ik de helft van het bedrag dat u betaalt, afdraag aan de Belastingdienst.  Mijn prijzen weerspiegelen het eindresultaat en de bijbehorende kwaliteit. Uiteraard hoort daar ook service en garantie bij, dus mocht u ondanks het feit dat ik altijd 100% mijn best doe, toch een keer minder tevreden zijn, dan zal ik altijd mij best doen om u tevreden te stellen.

 

 

Mocht u dus op zoek zijn naar een professional met passie voor haar werk, liefde voor uw huisdier en waar de prijs niet ten koste gaat van het voorgaande, dan heet ik u en uw huisdier uiteraard van harte welkom.


Diana Menning.