Leuke ,informatieve, interessante, wetenswaardigheden over en voor uw hond. 

 

 • Er bestaan ongeveer 350 hondenrassen op de wereld. Binnen die rassen zijn er ook nog verschillende kleuren. Rasverenigingen hebben alle informatie over 'hun' honden
 • De formaten van honden verschillen zoveel van elkaar dat je bijna zou denken dat ze geen familie van elkaar zijn. Toch is dat zo. Alle honden stammen namelijk van de wolf af
 • Honden van de kleinere rassen worden meestal ouder dan grotere rassen. De gemiddelde leeftijd van bijvoorbeeld een bloedhond is ongeveer acht jaar, bij teckels is 17 jaar geen uitzondering.
 • Als een hond net heeft gegeten, ga dan niet meteen met hem spelen of rennen. Het is belangrijk voor zijn maag dat hij even rust heeft.
 • Een Hubertusklauw is de nagel die aan de zijkant van de poten zit van sommige honden. Deze nagel dient voor onze honden nergens voor en is alleen maar een overblijfsel van de voorvader, de wolf.
 •  Een pup is zo’n beetje het snelst groeiende zoogdier dat er bestaat. In ongeveer vier weken is hij vier keer zo zwaar als toen hij geboren werd. Het is dan ook logisch dat pups speciale voeding nodig hebben.
 • Laat een pup kennis maken met zoveel mogelijk dingen: de markt, andere honden, mensen, kinderen, druk verkeer, de trimsalon. Later zal hij niet bang zijn voor deze dingen.
 • Een pup heeft een periode in zijn leven waarin hij heel makkelijk dingen leert. We noemen dat de inprentingfase. Dat is de periode tussen de derde en de negende levensweek.
 • Een hond mag nooit met een ‘mensenshampoo’ gewassen worden, zelfs zachte babyshampoo is verkeerd.Er zijn speciale hondenshampoos bij uw trimsalon te koop.
 • Het bekende ‘sleetje rijden’ van de hond is geen grapje van hem. Hij heeft last van ontstoken anaalklieren. uw trimsalon kan dit behandelen.
 • Als een hond ergens bang voor is of schrikt doe dan... niets. Wanneer de baas niet reageert denkt de hond dat er niets aan de hand is. Haal hem niet aan, troost hem niet en geef hem helemaal geen aandacht, dan wordt hij vanzelf minder bang.

Bach bloesemdruppels:

Een hele vriendelijke manier om uw hond gerust te stellen is het gebruik van Bach bloesemdruppels. De dieren worden niet versuft, ze ervaren alles voor 100% alleen accepteren zij de situatie zoals het op ze af komt. Zij zullen niet bang worden van de knallen maar ze accepteren. De druppels worden afgestemd op de dieren omdat elk dier weer anders reageert.

Het is een diervriendelijke manier waar uw dier niet verslaafd aan kan raken. Er is geen opbouw en afbouw van het produkt nodig. Zodra de angst van het dier zich laat zien kunt u direkt beginnen met het produkt en zodra u merkt dat de rust terug keert kunt u er weer mee stoppen. U kunt deze druppels zonder problemen 3 weken achter elkaar geven om daarna in een keer te stoppen met dit produkt. Uw hond zal u er heel dankbaar voor zijn.