Tips Voor en na de trimbeurt

Na het trimmen een vrolijke hond mee naar huis?

 

Hieronder vindt u enkele tips om het verblijf van uw hond in de trimsalon zo prettig mogelijk te maken voor zowel uw hond als voor de trimster.

 

Weet u van uw hond dat hij agressief is of agressief kan reageren op bepaalde handelingen?

Indien U weet dat Uw hond ergens agressief op kan reageren (ook als uw hond niet met andere honden overweg kan)laat dit dan van tevoren weten aan de trimster. Zodat ik kan bekijken of ik de hond toch op een passende manier kan behandelen. Als het gevaar te groot is, mag ik uw hond uiteraard weigeren voor verdere behandelingen.

 

Laat uw hond goed uit voordat u de trimsalon bezoekt.

Een trimsessie kan enkele uren duren. Als uw hond dan ‘nodig moet’, zal hij onrustig worden wat de trimbeurt een stuk onaangenamer maakt. Het is vervelend als u hond zijn behoefte zo lang moet ophouden.

 

Als uw hond gevoelige plekken op het lichaam heeft, laat dit dan aan de trimster weten.

Wanneer ik tijdens de trimbehandeling ergens rekening mee moet houden zoals loopsheid,lichamelijke klachten of een besmettelijke aandoening. Stel ik het zeer op prijs als u dat van tevoren even doorgeeft. Zo kom ik niet voor onaangename verassingen te staan en kan ik er rekening mee houden om het zo prettig mogelijk te houden voor uw hond.

 

Laat uw hond ook thuis zo veel mogelijk wennen aan handelingen die u in de trimsalon kunt verwachten.

Zoals borstelen, kammen, wassen, föhnen, het geluid van een schaar en/of een tondeuse e.d. Ik zal hier zeker een aangenaam effect van waarnemen tijdens de behandelingen. Ook voor uw hond is het dan niet meer zo ‘eng’ waardoor het kan zijn dat hij ook veel eerder klaar is.

 

U bent er in principe nooit bij als uw hond door mij behandeld wordt. Dit heeft een duidelijke reden: honden zijn intelligent. Zij weten vaak precies hoe zij hun baasje moeten bespelen om medelijden te wekken in de hoop dat u ze dan wel troost waardoor zij geen dingen meer hoeven te doen waar zij geen zin in hebben. Want een hond is natuurlijk altijd liever buiten in het bos of in de armen van het baasje dan in de trimsalon. Maar het kan ook andersom zijn: als u zich om een of andere reden zorgen maakt of zenuwachtig bent of gewoon niet lekker in uw vel zit, dan kan dit gevoel overslaan op de hond. Mocht er toch een belangrijke reden zijn waarom u bij de behandeling wilt blijven, dan is dit natuurlijk altijd bespreekbaar.

 

Vlo vrij

Tenslotte zou het fijn zijn als uw de hond vrij van vlooien naar de trimsalon brengt. Indien ik tijdens de trimbehandeling vlooien ontdek, zal ik direct overgaan tot een vlooienbehandeling, dit om te voorkomen dat andere honden besmet worden.

 

En als laatste: bent u niet tevreden over het kapsel van uw hond, meldt dit dan direct aan de trimster en niet aan uw hond.

Dat klinkt misschien raar, maar uw hond kan zeker wel het verschil opmerken tussen een positieve en negatieve mening over hem. Dit kan zeker invloed hebben op het gedrag van uw hond. Reageer dus altijd vrolijk naar uw hond toe als u hem op komt halen.